korali

O nama

korali tim

O Namakorali

Mi smo, pre svega, mali proizvođači lešnika, koji svoje lešnike koriste za proizvodnju ručno pravljenih čokoladnih poslastica, Korala

Mala plantaža lešnika je kupljena 2016. godine. U početku smo lešnik prodavali prijateljima, a ubrzo su nas  kontaktirali i mali trgovinski marketi koji su bili raspoloženi da plasiraju domaći lešnik.

Dve godine nakon toga, zbog uslova na tržištu, počeli smo da razmišljamo o daljem razvoju poslovanja, o ideji da proizvodimo gotov proizvod sa lešnicima sa naše plantaže, da našem lešniku dodamo vrednost i napravimo finalni proizvod. Obzirom da je čokolada najpoznatiji slatkiš na svetu, rešenje se samo pojavilo.

Sada naš lešnik koristimo samo za proizvodnju Korala i mnogo smo srećni zbog toga.

Korali su male čokoladice, nepravilnog, rustičnog oblika, prosečne gramaže oko 10gr i svaki pojedinačno zapakovan u kesicu, a zatim u neku od naših kutija.

U ponudi trenutno imamo četiri čokoladna proizvoda – Bele,  Crne, Crvene i Ljubičaste Korale, u kojima je glavni sastojak domaći lešnik.  

Tim Korala čini naša porodica – mama Rada, Tijana, Dušica i Toma – spoljni momak.

Rada, mama i baka, koja je pored toga što je godinama bila domaćica i brinula o svemu i o svima nama, podržala ideju i volju da krenemo u celu priču oko proizvodnje lešnika i kasnije, Korala. Danas je svakodnevni član Korali tima, bilo na plantaži lešnika, bilo u proizvodnji Korala.

Pre par godina, Tijana je radila u državnom preduzeću. Imala siguran posao, koji je podrazumevao fixno radno vreme i sve benefite i sigurnost koju podrazumeva rad u državnom preduzeću. Odlučila je da napusti isti i zajedno se sa ostatkom porodice upusti u neizvesnu, Korali avanturu.

Dušica, neko ko nije direktno uključen u sam proces proizvodnje, ali neko ko non stop razmišlja o Koralima. Neko ko veruje da domaća proizvodnja može da uspe, ko veruje da kvalitetan proizvod uvek nadje svoje mesto na tržištu. Neko ko skoro nikada ne odustaje i ko stalno „gura“ napred srcem punim energije i volje.

Sve tri znamo da put do uspeha nije lak, jer da je lak više ljudi bi se upustilo u avanturu privatnog posla. Ali ono što pokreće i ono što nas tri povezuje jeste uverenje da se svaki trud isplati, da bude prepoznat.

korali
četiri vrste

Koralaukusi

Svaki deo procesa proizvodnje Korale se odvija ručno. Od skupljanja i prebiranja lešnika još na plantaži leske, do pečenja i ljušćenja istog pre same upotrebe u procesu proizvodnje Korala.

Nakon „sušenja“ Korala na sobnoj temperaturi, svaki Koral se ručno pakuje u kesicu, a nakon toga u jednu od poklon kutija. U ponudi trenutno imamo, Crne, Bele, Crvene i Ljubičaste Korale. Izaberite Vašu kutiju Čarolije.

lešnici

naša plantažapriroda

Trenutno, imamo 30 ari lešnika i prinos je oko 800 kg lešnika u ljusci. Na plantaži su posađene četiri italijanske sorte lešnika, koje dospevaju u približno isto vreme. Cil je da sada, kada smo nešto naučili o proizvodnji lešnika, se proširimo i povećamo površinu pod lešnikom. Plantažu lešnika obradjujemo ručno, trudimo se da koristimo što manje preparata obzirom da je lešnik omiljena, svakodnevna poslastica naše dece. I koliko god bio naporan dan na plantaži gde se svaki deo procesa obavlja ručno, ništa ne odmara tako dušu i telo – kao smeh dece koja ceo dan provedu ispod krošnji leske. To je ono što motiviše i smiruje.

plantaza korala

Hvala vam što ste odlučili da deo svog dragocenog vremena provedete na našoj stranici i upoznate nas. Nadamo se da smo Vam se svideli.

Pratite nas na društvenim mrežama, iskoristite priliku da zajedno rastemo i prihvatite naš poziv da zajedno stvorimo domaći brend – Korali Čarolija ukusa

vrh